"ya ALLAH, izinkan aku sentiasa mengingati-MU tika lelapku, tika jagaku, tika sihatku, tika sedihku, tika gembiraku, tika tangisku, tika senyumku, tika hidupku dan tika ajal menjemputku.. ya RABB, redha-MU ku damba, ampun-MU ku pinta. ampuni daku, ALLAH yang maha penyayang dan adil.."

ya ALLAH..
andai kami beribadat utk mendptkan syurgaMU, bantu kami utk perbetulkan niat kami hanya krn utk menatap indahnya wajahMU..
andai kami beribadat utk menjauhkan diri dari nerakaMU, maafkan kami krn dosa kami melebihi cinta kami terhadapMU.. amin~
assalamualaikum.. before korang baca, Naabiha nak tanya, da solat belum?.. kalau da, alhamdulillah.. kalau belum, plz solat dulu, Naabiha tak nak nanti kita sama sama kena jawap at akhirat kelak sbb Roon Ahibaan's..

jazakallah ! :)

Thursday, August 4, 2011

1432H.. =)

Bismillah..

assalamualaikum.. alhamdulillah, bulan Ramadhan selamat bertakhta di haty pada tahun ni,, 1432H.. alhamdulillah , diberikan kesempatan utk berpuasa lagi tahun nii.. insya ALLAH, dgn kesihatan yang makin baik..


camana sahabat sahabat pembaca misscincau?

dah ready ke betulbetul utk melalui alam Ramadhan?

alhamdulillah.. jom kite check list tambah pahala samasama.. :)

1. tahajjud cinta dgn ALLAH pagipagi before sahur..
2. mengaji && bace tafsir Quran sebelum baca bacaan ilmiah yang lain..
3. bersahur.. (hah, bab nii. jgn nak skip ekk? coz yg membezakan kte dgn kaum yang lain bila berpuasa adalah sahur.. so zahirkan keislaman kite.. minum seteguk air un da kira cukup syarat bersahurnya..)
4. solat jemaah tiap  5 kali dating kite dgn ALLAH.. da ready part nii? aww, jum lumba tambah pahala meeeh* :)
5. tadarus Quran.. jum imarahkan surau ataw masjid ataw madrasah && tadarus ramairamai.. lumba khatam Quran ngn btl bacaannyaaa. nak ? :D
6. solat sunat terawih.. jum exercise and tingkatkan mutu solat kite.. :)

sahabatsahabat, 
sedarkah anda.. setiap amalan yang kite kerjakan, semuanya ganjaran dan dosa kite sendiri..
tapi ada 1 sahaja yang bukan milik kita.. iaitu, puasa..
kita berpuasa, untuk ALLAH..
so, xmooo laa dgr, 'lapaaa' 
kan x cantik camtuu?


apa apa pun, 
setiap ibadah kte,
amal kita,
kebaikan kite,
niat tuu, utk ALLAH
&& 
utamanya, kena ingatlaa..
kite puasa utk rasa nikmatnya rezeki ALLAH
sabar jeee..
puasa sebulan jek..
11 bulan da ikut nafsu makan,
so ikhlaskan sebulan nii utk utamakan jihad puasa kita..
berbanggalaa jadi umat Nabi Muhammad S.A.W
Baginda sayangkan kita semua..

manusia makin jahil..
dunia makin dkt dgn kiamat..
bagi kte yang da dapat rasai Ramadhan nii, hargailaaa && manfaatkan sebaik baiknya..


p/s ;
alhamdulillah, dpt khabar dr abgjiji.. lame xdgr khabarnya.. hampir 2bulan.. al maklum, 2 beradik nii sibuk dgn belajar.. moga kami sama sama berjaya.. amin ya RABB *

wassalam,
lovey  ALLAH's

5 comments:

Nabel said...

suka baca buku ehh, boleh suggest sekali buku apa best. boring la . haha nabil baca buku jangan bersedih je pun, itu pun tak habis lagi. -.-

♥ Nabiha Noor said...

hee, memang suka sgt bce buku.. ngee* bku jgn bersedih tuu, memang best. mengubat duka lara... moyang try bce adam & hawa (aisya sofea) or yusuf zulaikha.. :) kisah cinta menarik..

Anonymous said...

красивая сосет член [url=http://pornfreetube.ru/]Онлайн порно видео[/url] девушки в прозрачных купальниках смотреть онлайн старые порно фильмы
Порно видео онлайн дед. Поэтому здесь собрана Самая большая коллекция русского порно видео онлайн. Лучшее бесплатное онлайн порно видео.

♥ Nabiha Noor said...

?

♥ Nabiha Noor said...

?