"ya ALLAH, izinkan aku sentiasa mengingati-MU tika lelapku, tika jagaku, tika sihatku, tika sedihku, tika gembiraku, tika tangisku, tika senyumku, tika hidupku dan tika ajal menjemputku.. ya RABB, redha-MU ku damba, ampun-MU ku pinta. ampuni daku, ALLAH yang maha penyayang dan adil.."

ya ALLAH..
andai kami beribadat utk mendptkan syurgaMU, bantu kami utk perbetulkan niat kami hanya krn utk menatap indahnya wajahMU..
andai kami beribadat utk menjauhkan diri dari nerakaMU, maafkan kami krn dosa kami melebihi cinta kami terhadapMU.. amin~
assalamualaikum.. before korang baca, Naabiha nak tanya, da solat belum?.. kalau da, alhamdulillah.. kalau belum, plz solat dulu, Naabiha tak nak nanti kita sama sama kena jawap at akhirat kelak sbb Roon Ahibaan's..

jazakallah ! :)

Wednesday, November 16, 2011

rindu nak mam!

Bismillah..
assalamualaikum..

ngee, da solat? da mam?
aww, if lom solat, g solat dlu ehh.. kang cian misscincau kena jawap at akhirat nape korang lambat solat.. k :)
&&
if lom mam, haha! padan muka. sape suh tak mam ag.. cian perut tuu ^_^ ngee

oryte-saccarides! today, misscincau nak cite pasal pengalaman dan sejarah rindu.. hikhik*
bab makanan or dalam bahasa misscincau bab mamam :D

sepanjang at matrik for sem 1, hee.. misscincau ada gax dilanda rindu makanan.. ngee, tahap rindu, agak kritikal.. sampai dyana kadang kadang tolong suapkan, sebab selera hilang.. 
dah tuu, nasi- boleh bayangkan tak, misscincau mam nasi 50sen jee.. ngee* 
no comment no comment meh read lets baca !

wat muka comel dulu, ^_~ 

1. menu pertama yang dirindui >> T-O-M-Y-A-M

hee, fyi, misscincau memang minat tahap hyperactive ngan tomyam..
bihun tomyam <3 a.w.e.s.o.m.e (!)

no one could ever make a delicious yummy awesome tomyam just like my mom do..
seriously, rinduuu tomyam umi!
hee*
kalau bab mam tomyam at food court, yang sedap at pavilion && ali tomyam seafood, keramat.. ^_^

2. ikan patin masak tempoyak..
orhh orhh!
that is Y-U-M-M-Y !
aww, misscincau de darah pahang gax, so of course i likeee it just too much..
hee :D
pakar memasak ikan patin nii, of course my beloved u.w.a.n (grandma)
sampai kalau mesej wan, cakap rindu nak makan ikan patin, balik uma, 
wan m.e.s.t.i sediakan ikan patin masak tempoyak nii..
&&
of course, it is j.u.s.t for me <3
hee, &&
one more is R-E-N-D-A-N-G daging..
dari kecik, masa tuu umur 5//6 thn, da start suka rendang wan masak.. fuhh!
setiap kali kenduri, or macam sekarang nii, kalau balik kampung, wan akan try and memang masakkan rendang tux misscincau.. 
kalau tanya wan masak untuk sape, wan ckp, 'tux alonglaa'
hee <3

p/s ; duadua makanan nii, memang sedap dari air tangan wan jek.. hee, sebab tuu bila balik kampung, memang at least ter-ada selera gax.. hikhik


3. K-E-T-U-P-A-T (!)
Orh, ketupat kelantan.. makngah masak.. alhamdulillah, memang sedap.. sungguh sedap.. 
sangat sedap.. hee :D
masa tuu, cuti raya aidilfitri, tak balik kelantan, sebab abah cuti sekejap jek. 
hee, siap cakap dengan abah, rindu ketupat makngah yang manis tuuu..
ngee*
hari raye ke 3, ketupat makngah yang manis tuu turun dari langit.. hikhik.. 
abangngah bawak turun dari kelantan ke ampang, tux misscincau gax..
hee, alhamdulillah.. tq sgtsgt!
part ag best, bila raya korban baru baru nii, alhamdulillah, dapat balik kelantan 3 hari, makngah buat lagi.. heyyo! alhamdulillah..
misscincau mam dr pagi sampai tengah hari. then stop, mam gulai kambing biri biri,
 malam sambung balik sampai pagi.. hee..
 da kuranglaa rindunyeee (tapi sekarang cam nak mam ag laa pulak
^_~

hee, jangan ingat misscincau r-i-n-d-u part makanan malaysia jek.. ngee..

special case, i miss pretzel auntie anne's..
the chocolate mint one <3
fav fav fav aww !

and
T-U-T-T-I F-R-U-T-T-I too!~
no joking, it's serious..
hee, memang d best and sedap punyalaa..
yang ag special case si tutti frutti nii, rasa dia m.e.m.a.n.g macam rasa aiskrim at makkah..
hee, memang rindulaa..

p/s; orh makkah.. rinduuu~

okay, banyakkan misscincau bebel pasal ker-i-n-d-u-a-n terhadap makanan nii..?
hee.. no comment, just enjoy the life ngan cara camni laa, it is f.u.n and absolutely w.o.n.d.e.r.f.u.l ^_^

p/s ;rindu jugak dengan asam pedas ikan pari.. ya ALLAH, sedapnyalaaa.. haha

buzz, i have to learn more how to cook.. or otherwise, i can't complete my own rule to be a
 g-r-e-a-t muslimah.. (nanti cian bakal suami, haha)

wassalam..
salam ukhuwah, naabiha noor <3

2 comments:

atiqah said...

ape tupat2 ha??? ekau tu somput... no tupat2... 1 je boley ar.... xmo lebih2... lebih2 tuk saye saje.... hehhe

♥ Abiha Noor said...

eleeee.. kawe dok ade doh somputsomput tuu.. haha! saje je tuu nak topat gax. haha